Dezinsekcija poslovnog i stambenog prostora

dezinsekcija poslovnog prostora

Šta je dezinsekcija?

Tokom leta vrata i prozori se obično duže drže otvorenima da propuste svetlost i toplinu divnih dana.

Sve bi bilo savršeno, da nema dosadnih insekata koji tokom ovog perioda vole da uđu u kuću i postanu nepoželjni stanari.

Među najčešćim insektima koji vole da se ušunjaju u kuću u toplijim mesecima su mravi, pčele, ose, bubašvabe, muve, stršljeni, buve, krpelji i naravno, dosadni komarci.

Ali pored činjenice da su takva stvorenja veoma neprijatna, to takođe povećava rizik od mnogih bolesti kod ljudi, koje su ponekad i vrlo opasne. 

Neke od njih su, tuberkuloza, salmonela, zarazni hepatitis, virusa gripa…

Oni koji su se već suočili sa problemom naseljavanja stana insektima i samostalne borbe s njima, odlučuju se da potraže pomoć stručnih lica za dezinsekciju Clean Tale. 

Bezuspešni pokušaji ponavljanja tretmana, utrošeno vreme i trud prisiljavaju osobu da pozove stručnjake za dezinsekciju. 

Većina njih u početku pokušava da se bori sa njima sam, ali ako ne uspeju, oslanjaju se na pomoć specijalista za dezinsekciju Claen Tale. 

Dezinsekcija od strane specijalnih službi dovodi do efikasnijih rezultata. 

Savremene metode, izvođenja deratizacije i suzbijanja štetočina, podrazumevaju mogućnost da osoblje bude u sobi tokom obrade. 

Vreme dezinsekcije i suzbijanje insekata vrši se najčešće jednom do dva puta godišnje, u zavisnosti od veličine objekta i problema sa kojim se suočavaju. 

Izvršena dezinsekcija neće stvarati neprijatnosti ljudima, jer savremene mašine praktično nemaju miris i ne ostavljaju tragove na raznim površinama.

Kako se otarasiti insekata u kući pomoću dezinsekcije?

Održavanje doma, u čistom i urednom stanju neophodno je kako biste izbegli stvaranje okruženja pogodnog za insekte.

Evo nekoliko saveta koje treba svakodnevno slediti:

  • Uvek održavajte površinu saniranom, posebno u prisustvu kućnih ljubimaca.
  • Ne skupljajte smeće, često čistite kante kako biste izbegli nakupljanje ostataka hrane i otpada.
  • Često koristite usisivač, kako biste uklonili sitne ostatke koji se golim okom ne vide dobro. 
  • Ostaci šećera mogu biti magneti za mrave.
  • Ne ostavljajte ne oprano posuđe.
  • Premeštajte nameštaj često kada čistite, kako bismo izbegli da stvorite mesta na kojima insekti mogu pronaći sigurno i nesmetano utočište.
  • Eliminišite paučinu, obraćajući posebnu pažnju na spoljašnjost u oblastima vrlo blizu kuće i unutar uglova plafona na kojima paučne grinje vole da grade svoj dom.

Dezinsekcija je složen i dugotrajan proces koji zahteva strpljenje.

Nema rizika od trovanja članova porodice hemikalijama.

Uz pomoć profesionalaca za dezinsekciju Clean Tale rešićete problem zauvek.

Profesionalni tretman, sastoji se ne samo u upotrebi visoko efikasnih proizvoda, već i u upotrebi posebnih uređaja. 

Rezultat će garantovati pravilno izabrana metoda suzbijanja štetočina.

Sa kojom opremom se radi dezinsekcija?

Agencija za dezinsekciju Clean Tale, ima stučno obučeno osoblje koje rešava probleme sa insektima koristeći Nebulo IGEBA proizvod. 

NEBULO je primer prirodne tehničke evolucije koja je uvek bila tipična karakteristika IGEBA proizvoda i opreme, ovo je idealan alat za sigurno korišćenje i efikasnu kontrolu štetočina, dezinfekcionih i dezinsekcionih tretmana.

NEBULO mašina za dezinsekciju je više nego ikad idealan uređaj za upotrebu u stanovima, restoranima, barovi, hoteli, kampovi, skladišta hrane, menze, škole, banke, kancelarije, prevozna sredstva i bilo koja druga lokacija koja zahteva suzbijanje insekata dezinsekcijom.

Generatori hladne i vruće magle koriste se za borbu protiv insekata.

Preliminarna faza je nanošenje aktivnog sastojka u spreju sa pumpicom. 

Kvalitetna obrada prostorija od insekata, je popunjavanje oboda stana i nameštaja pomoću prskalice sa pumpom uz dalju upotrebu hladnog generatora magle. 

U prvom slučaju, prskanje kapljicama vrši se u obliku magle, u drugom je fino podeljeno, to je plutajući oblak sa hemikalijom koja ne dozvoljava insektima da se sklone.

Kakve rezultate očekivati posle dezinsekcije?

Dezinsekcija sistematski i održivo uništava insekte. 

Clean Tale prilikom dezinsekcije posvećuje posebnu pažnju upotrebi neškodljivih sredstava, procesa i doziranja kako bi prostor ostao upotrebljiv nakon tretiranja. 

Većina njih u početku pokušava da se bori sa njima sam, ali ako ne uspeju, oslanjaju se na pomoć specijalista za dezinsekciju Clean Tale. 

Razni insekti koji se mogu naći u uredno očišćenom stanu uvek izazivaju zgražanje i negodovanje vlasnika. 

Takvi „gosti“ se uvek neočekivano pojave.

Ali pored činjenice da su takva stvorenja veoma neprijatna, to takođe povećava rizik od mnogih bolesti kod ljudi, koje su ponekad i vrlo opasne.

Najvažnije je, da specijalista, nakon ispitivanja prostorija, može tačno da kaže šta se traži u svakom pojedinačnom slučaju: dezinsekcija, dezinfekcija ili deratizacija.

Postoje dve vrste dezinsekcije:

#1 Hemijska metoda dezinsekcije

Za dezinsekciju, odnosno za uništavanje insekata, koriste se insekticidi – preparati. To su sve vrste tečnosti, prašine, paste, gela itd. 

Nanose se na površinu na razne načine – prskanjem i razmazivanjem. 

Insekticidi ubijaju insekte padajući direktno na samog insekta i uništavajući njegovu ljusku – telo, ili prodiranjem u telo.

Hemijske metode istrebljenja insekata u savremenim uslovima su najčešće i najefikasnije. Hemikalije se koriste u obliku praha, rastvora, vodenih emulzija i suspenzija.

#2 Mehanička metoda dezinsekcije

Za dezinsekciju se koriste lepljivi listovi, trake i zamke, žive zamke i lepljivi listovi za deratizaciju, ali u nešto drugačijem obliku.

Međutim, da bi se postigao maksimalan efekat, neophodno je kombinovati hemijske i mehaničke metode, posebno u slučajevima kada se redovno radi na istom mestu.