Kristalizacija mermera i Teraco podova

Kristalizacija mermera i Teraco podova

Kameni podovi se često biraju tokom procesa uređenja stambenog ili poslovnog prostora iz više razloga. Svakako, na vrhu su estetika i trajnost.

Mermerni i teraco podovi prelepih nijansi i teksture, otporni na uticaj vremena, čine ostatak enterijera ili eksterijera komfornim uz dozu elegancije i luksuza.

Ono što ih može ugroziti i uništiti jeste nebriga vlasnika i neadekvatno održavanje. Gubitak sjaja, ogrebotine i promena boje mogu se ispraviti pomoću efektnog rešenja, a to je kristalizacija.

Kristalizacijom ćete potpuno transformisati svoje teraco i mermerne podove. Vredi investirati u takav proces jer će on na više načina pozitivno uticati na materijal koji je korišćen za obradu i ugradnju u formi poda.

Važno je znati da ovakav posao treba da poverite samo iskusnim osobama koje poseduju odgovarajuću opremu i dobro poznaju održavanje kamenih podova kao što je Clean tale tim.

ŠTA JE KRISTALIZACIJA?

Pod kristalizacijom podrazumeva se kombinacija kontrolisanih mehaničkih i kiselih reakcija sa kalcijum-karbonatom iz sastava mermernog ili teraco poda. Kalcijum-karbonat se pretvara u komponente koje su manje osetljive na kiseline i u velikoj meri obnavljaju pod.

U proizvodima koji se koriste za kristalizaciju nalaze se i abrazivi pomoću kojih se uklanjaju sve manje ogrebotine. Kristalizacija je namenjena samo za podove koji se nalaze unutar stambenih ili poslovnih objekata.

Primenjuje se u kućama, ali i restoranima, hotelima, motelima, šoping centrima… Ovaj tip restauracije kamenih podova ulepšava čitavo okruženje i vraća im prvobitni izgled.

PROCES KRISTALIZACIJE – KORAK PO KORAK

Na početku se čitava površina teraco ili mermernog poda brusi specijalnim mašinama i dijamantskim diskovima za tu namenu. Ona postaje glatka i ujednačena, a tvrdokorne fleke i duboke ogrebotine se eliminišu. Zatim, pod se čisti od fine prašine koja sadrži čestice kamena i prašine.

Na površinu se nanosi sredstvo za kristalizaciju, takođe pomoću diska, a posle toga se sve ispira većom količinom čiste vode. Stvara se mikrofilm, koji čini mermer i teraco trajnijim i otpornijim na fizička oštećenja. Čuvaju se boja i sjaj tretiranih površina. Na kraju dobijate blistavo čiste i obnovljene podove.

DA LI SE KRISTALIZACIJA ISPLATI?

Koliko god prali i čistiti stari kameni pod, to mu neće vratiti sjaj, niti ukloniti uporne fleke i veća oštećenja. Možda će Vam prvo pasti na pamet da ga ispolirate.

Ako želite da poboljšate izgled svog mermernog ili teraco poda i istovremeno produžite njegov rok trajanja, imajte na umu da poliranje ne postiže ni približno dobre rezultate kao kristalizacija.

Dolazi do savršenog izgleda, vraća se prvobitna boja i stvara efekat ogledala. Smanjuje se zadržavanje prašine, što olakšava održavanje higijene poda.

CLEAN TALE NUDI KRISTALIZACIJU MERMERNIH I TERACO PODOVA KVALITETNO I POVOLJNO

Da li ste u potrazi za servisom koji će pretvoriti Vaše mermerne i teraco podove u blistave i čiste površine?

Na pravom ste mestu jer Clean tale odlično poznaje ovakve tipove podova i proces kristalizacije koji je neophodno realizovati radi njihove sanacije. Ponosni smo na višegodišnje iskustvo i profesionalni tim koji je stekao poverenje velikog broja klijenata.

Svaki novi izazov vrlo rado prihvatamo i činimo sve što možemo da Vaši teraco i mermerni podovi ponovo vrate stari izgled i prvobitni sjaj. Trudimo se da Vas saslušamo, ispunimo svaku  želju i zahtev i pružimo korisne savete za održavanje čistoće Vašeg okruženja, kao i samih mermernih i teraco podova.

Nudimo Vam kvalitetnu i brzu uslugu i garantujemo da će Vas konačni rezultati oduševiti.

ODRŽAVANJE PODOVA NAKON KRISTALIZACIJE

Razmak između dva procesa kristalizacije treba da bude što duži i zato je potrebno voditi računa o redovnoj higijeni tretiranih podova.

Brišite površine krpom od mikrofibera natopljenom u rastvor neutralnog i ekološki bezbednog hemijskog sredstva. Preporučuje se korišćenje destilovane vode. Ovako ćete nežno pokupiti nečistoće. Ostatak vode pokupite mekanim peškirom ili mekom pamučnom krpom.

Nikad ne puštajte da se pod suši sam na vazduhu. Ne koristite usisivač i grube četke da bi izbegli stvaranje novih ogrebotina, već samo metle sa finom dlakom.

Važno je da fleke uklanjate odmah, a dodatnu zaštitu i lakše održavanje pružaju tepisi, jer su kameni podovi svakako hladni tokom zime.

CLEAN TALE VRAĆA VAŠIM MERMERNIM I TERACO PODOVIMA SJAJ I LEPOTU

Kameni podovi, poput mermernog i teraco poda, su veoma skupi i ulaganje u nove nije neophodno iako Vam se čini da ne postoji drugo rešenje. Kristalizacija je spas za ovakve površine jer im vraća lep izgled i neverovatan sjaj koji imaju novi, tek ugrađeni podovi.

Putem kristalizacije Clean tale će transformisati Vaše okruženje u kom radite ili živite i učiniti ga prijatnijim za boravak. Javite nam se putem naših brojeva telefona ili pošaljite online zahtev za ponudu, a mi ćemo reagovati u najkraćem roku.

Biće nam zadovoljstvo da radimo za Vas i da Vam ispunimo želje.